Hasiči dnes likvidujú viaceré rozsiahle požiare suchých porastov

05.04.2012 Prešov

Prešov/Košice 4. apríla (TASR) - Desiatky príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa v týchto chvíľach podieľajú na likvidácii rozsiahlych požiarov suchých porastov vo viacerých lokalitách Prešovského a Košického kraja.
Ako povedal pre TASR Peter Kubík z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, požiar väčšieho charakteru likvidujú hasiči približne od 14.00 h pri Žehni v Prešovskom okrese. "Na mieste máme momentálne šesť našich príslušníkov," poznamenal s tým, že v blízkosti plochy, ktorú zachvátil požiar, sa nachádza aj niekoľko rodinných domov.
Požiar suchej trávy, ktorý sa preniesol na lesný porast, likvidujú hasiči už viac ako dve hodiny aj v extraviláne Hanušoviec nad Topľou vo Vranovskom okrese. "Zasahujú tam 13 príslušníci HaZZ s piatimi kusmi techniky," doplnil Kubík.
Rozsiahly požiar lesa evidujú hasiči v Košickom kraji nad obcou Richnava v lokalite Bánska. Plocha, ktorú zachvátil oheň má dĺžku približne 800 a šírku 200 metrov. "Momentálne tam zasahujú aj príslušníci z humenskej Záchrannej brigády. Celkovo tam máme nasadených 23 ľudí so siedmimi vozidlami," informoval TASR Radoslav Kočuta z Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach.
 

Vyberte región